Digitale Orthodontie

Digitale orthodontie een stap vooruit!

Orthoproof is toonaangevend en altijd op zoek naar de nieuwste mogelijkheden en technieken. Om deze vervolgens zo snel mogelijk toe te passen in de praktijk. Zodat u efficiënt kunt werken en uw patiënten de beste materialen kunt geven.

Zo was Orthoproof de eerste met 3D geprint werkmodel, Herbst, Hyrax en distalizer. De eerste met digitale studiemodellen waardoor we model-loos kunnen werken. Alles digitaal, dus volledig CAD-CAM.

3D printing is een welkome techniek in de orthodontie. Een digitale scan is vele male nauwkeuriger en door deze optimale precisie krijgt uw patiënt een perfect passend product.

Welke intra-orale scanner u ook gebruikt, Orthoproof heeft de software en de techniek om uw digitale data (STL files) te verwerken. Bent u nog niet zover, ook vanaf een siliconen afdruk kunnen wij onze digitale producten produceren.

Digitale orthodontie printers

Digitale orthodontie beter voor het milieu

  • Indien de techniek het toelaat werken we met duurzame oplossingen. Soms is er nog geen alternatief, dan blijven we zoeken.
  • Volledig digitaal werken betekent dat we bijna geen werkmodellen meer printen om eindproducten op te monteren.
  • Daarnaast hoeven we de alginaat of siliconen modellen niet meer op te halen in uw praktijk en dat scheelt auto’s op de weg.
  • Onze producten worden in Nederland geproduceerd, dus made in Holland!

Nieuwe mogelijkheden vanuit intra-orale scanner

STL-file vervangt het alginaat model. U stuurt een STL-file naar Orthoproof en voegt de bestelling toe van 3D geprinte producten. In onze samenwerking met diverse laboratoria kunnen we van een STL-file ook gewoon labwerk produceren.

Hoe werkt het?

 

Hoe ziet een goede scan eruit?

Het scannen van de mond is niet moeilijk maar er zijn wel tips die we kunnen geven. Hoe beter de scan is hoe beter de kwaliteit die we kunnen leveren. Zo is bijvoorbeeld het cleanen van de scan belangrijk.

 

Voorbeeld scan slecht, goed

Neem contact met ons op, dan helpen wij u graag verder.

Neem contact met ons op, dan helpen wij u graag verder.

Stuur een e-mail+31 (0)85 130 7267Bel ons